Onlangs heeft het intern de ‘beslisboom gebreksoorten’ doorontwikkeld. Voor hun contracten is er het zogenoemde “cafetariamodel” ontwikkeld, een doorontwikkelde versie van het “basismodel”. Het “basismodel” wordt opgenomen in de handboeken RVB-BOEI. Op die manier wordt het gebruikt bij de persoonscertificering van de RVB-BOEI inspecteur.

Het “basismodel” zal het RVB ook binnen de NEN2767 commissie aan gaan bieden ter aanvulling/verduidelijking van Deel 1. De introductie van dit “basismodel” impliceert dat de inspecteur conform deel 1 zal gaan inspecteren en daarmee aansluit op de vastgoed processen van de gebruiker. Voor het RvB degradeert de NEN2767- deel 2 hiermee van normatief naar informatief.

Het RVB-BOEI hoopt dit basismodel eind 1e kwartaal 2020 in het vernieuwde deel 2a Bouwkunde te kunnen presenteren aan het Managementteam Vastgoedbeheer van het RVB. Een overweging zou kunnen zijn om risico’s conform de FMEA methode middels de RPN maatlat te integreren zodat het fenomeeen ‘Symptomen van gebreken’ toegepast kan worden in onderhoudscontracten. Dat zou meer inzicht kunnen geven in de te nemen maatregelen, performance opdrachtgever/nemer en faalwijzen.

Author: Vincent Faesen 

 

 

Beslisboom-RvB-BOEI-V2

 

 

 

 

Klik hier voor het volledige artikelDiscuss or give your opinionFollow on FacebookFollow on Twitter

 

Verwante Artikelen

https://maincontract.nl/asset/hu-recognized-iam/

 

 

 

Tags: , , , ,